’t Klappeschoor

[MEDION DIGITAL CAMERA

Ons schietterrein ’t Klappeschoor is genoemd naar het, als zodanig van oudsher bekend staande, stuk grond aan de schoorstraat te Udenhout. Vanaf 1945 schoot hier Weerbaarheid no. 1 op twee bomen. Het stuk grond was eigendom van Marinus Robben en is later gekocht door de Udenhoutse veearts Claessen.

Ons gilde heeft dit terrein tot 1982 gehuurd. Het bestemmingsplan van de gemeente Udenhout, die in 1975 dit terrein definitief tot schieterrein bestempelde, heeft uiteindelijk tot de koop ervan geleid (juni 1982).
In 1979 kwamen al de eerste besprekingen op gang om het oude schutshok te vervangen.
In 1982 werd hiertoe uit de gildebroeders een bouwcommissie samengesteld, die verantwoordelijk was voor ontwerp en bouw. Materialen werden door het gilde aangekocht zodat in oktober 1983 met de bouw van een nieuwe schutshok gestart kon worden. Met medewerking van diverse gildebroeders, de gemeente Udenhout en de D.S.W.-Tilburg kwam een prachtig nieuw onderkomen tot stand.
De officiele opening vond plaats op 6 mei 1984.
Naast 6 schietbomen bezit het gilde 2 jeu de boulesbanen /kruisboogboom op de wip / handboog vlak  kruisboog vlak en luchtbuks.