Jubileum 50 jaar fusie

Woord vooraf

Een woord vooraf, is dat je met de goede woorden je doel kan bereiken.  Dat maakt het niet altijd makkelijk.  Daarvoor is nu wel genoeg inspiratie voor.

Nu bij ons jubileum feest van 50 jaar fusie met weerbaarheid no 1 en het gilde op 2 maart 1963 werd het tijd om het boek dat we in 1988 uit hebben gebracht i.v.m. 400 jaar bestaan dit te verbeteren. Met daarin al onze gebruiken en de vele historische herinneringen en bezittingen . Ja, we gaan het vertellen en niet een optel som van getallen neer zetten, een boek vol informatie met daarin diverse persoonlijke interviews van diverse  leden, die het gilde gevoel van al onze leden daarmee verwoorde. Iedere gildebroeder, zuster of ere leden hebben op eigen manier hun medewerking er aan verleend.

50 jaar fusie, een feest, een herinnering iets om bij stil te staan. Afgelopen jaren zijn vele  van onze tradities gehandhaafd maar wel aangepast aan de huidige tijd. Ook de geschiedenis is  geschreven zoals  we in die 465 jaar nog niet  hebben meegemaakt   We mogen zelfs zeggen dat voor het gilde en Noord-Brabant het gilde op een hoger niveau hebben neer gezet. Men kan zeggen dat het gilde springlevend is.

Laten we de komende jaren  genieten en hopen dat het gilde nog steeds de gronden van trouw, dienstbaar en broedschap mag bestaan.  Dan ben je als hoofdman  uitermate trots op ons gilde.

Bij deze dank aan allen die, in welke vorm dan ook, een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van dit boek.

Ik zou zeggen tegen alle die dit boek hebben gelezen,

`Zegt het voort`

Johan Vriens

Hoofdman Gilde st Antonius st Sebastiaan.